S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Bio potraviny » Čokolády, sušenky, cukrovinky » Iswari Nepražené kakaové boby drcené 125g


        

Iswari Nepražené kakaové boby drcené 125g

CZ-BIO-001

skladem

 


0x
Skladem: 0 ks
Číslo produktu: 300690
Výrobce: Iswari
EAN kód: 5602353904155
Naše cena bez DPH : 101 Kč
Naše cena s DPH (15 %):
116 Kč

Kakaové boby

Kakaové boby od Iswari jsou sušená semena plodů kakaovníku Arriba. Díky jejich šetrnému zpracování při nízkých teplotách (bez pražení) jsou v nich zachovány všechny bohaté nutriční látky, díky nimž bývalo kakao Indiány právem nazýváno pokrmem Bohů. Vychutnejte si kakao v jeho nejčistší podobě!

•Vynikající antidepresivum

•Mimořádné hodnoty antioxidantů

•Bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega 6

•Obsahuje zejména hořčík, železo, síru, chrom, mangan a zinek Kakao je výtečným antidepresivem navozujícím dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Dále příznivě ovlivňuje funkci mozku a celý centrální nervový systém. Látky jako anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin navozují potěšení a uvolnění. Kakao v sobě navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmitterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady. Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před degenerativním a rakovinotvorným působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami – kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů. Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny na zdraví škodlivé transmastné kyseliny. Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi. - Hořčík podporující nervovou soustavu (činnost srdce, mozku) je považován za jeden z nejvíce nedostatkových minerálů v současné standardní stravě. - Železo je nezbytou podmínkou krvetvorby a prevencí proti anémii. - Síra zlepšuje vzhled kůže a vlasů. - Chrom je stopový prvek nezbytný pro hospodaření s hladinou sacharidů v krvi. - Mangan se společně s železem podílí na krvetvorbě. - Zinek je nezbytný pro imunitní systém, játra, slinivku a enzymatické reakce. - Měď podporuje krvetvorbu a imunitu.

Způsob použití: Přidejte do müsli, dezertů, jogurtů, ranních cereálií, apod. Truffels s kakaovými boby a goji: 1 lžička kakaových bobů, 1 lžička goji, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička karobového prášku, 4 mandle, 5 datlí. Vše společně nasekejte v robotu na hrubou směs, která půjde tvarovat. Vytvořte truffles. Servírujte na talíři posypané karobovým práškem. Dobrou chuť! Země původu: zemědělská produkce mimo EU. 125g. Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie 601 kcal/2516 kJ Proteiny 12 g Tuky 52 g Sacharidy 30 g Vláknina 6,40 g

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ODAzOTg